Het werk van Bart Jansen bestaat uit schilderijen, objecten en installaties waarbij thema’s als menselijk falen en de wedloop om technologische vooruitgang een belangrijke rol spelen. Bart’s werk belicht situaties die de vaak scheve balans laten zien tussen wat we willen bereiken en dat wat werkelijk bereikt wordt.

De installaties zijn veelal uitvindingen, nieuwe machines, apparaten voor nog niet bestaande functies waarbij de voorwaarde is dat ze daadwerkelijk doen. Het werk sluit aan bij de wil tot vooruitgang, het automatiseren van processen, teneinde het leven voor de mens makkelijker te maken. Zijn apparaten doen precies dat, met het enige verschil dat er vooralsnog geen vraag is naar machines met deze eigenschappen.

Zijn schilderijen verwijzen naar oude meesters zoals Velazquez, Manet en Ingres. Hij geeft de klassieke voorstellingen een nieuw eigentijds onderwerp, maar wel vanuit de oorspronkelijke compositie. Ook hier spelen machines en uitvindingen een rol. Ze worden toegevoegd aan de bestaande afbeeldingen, en introduceren de moderne samenleving in ons culturele erfgoed. Dat resulteert in nieuwe beelden en nieuwe verhalen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

0

Geef uw zoekopdracht