Mau Mau geeft commentaar op actuele onderwerpen en zijn prints, schilderijen en muurschilderingen worden gekenmerkt door ecologische en politieke beeldspraak.

Een terugkerend thema in zijn werk is de huidige surveillance cultuur. Zijn kritiek op deze cultuur verbeeldt hij middels ‘Peep Show’, voorstellende een paal dansende vrouwelijke politieagente aan een surveillance paal en ‘Little Red Riding Hoodie’, een voorstelling van Roodkapje met een spuitbus die in de gaten wordt gehouden door een surveillance camera.

Mau Mau maakt ook werk  in opdracht, bijvoorbeeld voor Greenpeace, Surfers Against Sewage en het Glastonbury Festival.

Een surfplank ontworpen door Mau Mau voor Surfers Against Sewage maakte deel uit van een benefiet veiling van urban art door veilinghuis Bonham’s.

Ook heeft hij op vele evenementen live spraypainting demo’s gegeven, waaronder de evenementen Urban Games en Glastonbury Festival.

Verder heeft hij gewerkt voor platenmaatschappijen zoals Ninja Tunes en Lowlife Records en maakte video’s voor Herbaliser, Dizzee Rascal en Skitz.

Mau Mau’s kunstwerken zijn wereldwijd in de openbare ruimte te vinden, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Jamaica, Thailand en Australië.

0

Geef uw zoekopdracht