Bearbrick | Chanel 1000%

 

Deze door Chanel en Medicom ontworpen Bearbrick is gemodelleerd naar de oprichtster van Chanel, Coco Chanel. De Bearbrick is gekleed in Coco’s iconische stijl, een zwart tweed jasje gecombineerd met witte parels. Deze Bearbricks stonden wereldwijd in de etalages van Chanel winkels.

Kunstenaar: Medicom
Titel: Bearbrick - Chanel
Soort: Be@rbrick
Medium: abs plastic
Afmetingen: 30 x 18 x 71 cm (7" x 28" x 12")
Jaar: 2006
Oplage: 1000

Uitverkocht

Beschrijving

Bearbrick (weergegeven als Be@rbrick ) is een verzamel / designer toy ontworpen en geproduceerd door het Japanse bedrijf MediCom Toy Incorporated. De naam is afgeleid van het feit dat het figuur een cartoonachtige weergave is van een beer en dat het een variatie is op het Kubrick – ontwerp van MediCom. Het apenstaartje in de plaats van de letter a is een visueel onderdeel dat deel uitmaakt van het merk Bearbrick en als zodanig een handelsmerk MediCom Toy.

De Bearbrick is een antropomorfe beer met een extreem vereenvoudigde vorm en een dikke buik. De beervormige figuren worden bedrukt met verschillende ontwerpen van o.a. kunstenaars, muzikanten, filmpersonages, tekenfilmfiguren etc. Elk kunststof figuur bestaat uit diverse delen (algemeen aangeduid als “tools” in de speelgoedindustrie) waaronder: hoofd, romp, heupen, armen, handen en benen. Deze verschillende delen maken het mogelijk om hoofd, middel armen, polsen en benen te bewegen.