Ben Eine (echte naam Ben Flynn, geboren 23 augustus 1970) is een zeer productieve straat kunstenaar in Londen, Engeland. Eine is het meest bekend van zijn alfabet letters op winkel luiken in de Londense wijken Shoreditch en Hackney rondom Brick Lane en Broadway Markets. Een aantal van deze werken zijn in kaart gebracht om ze te kunnen vinden. Soortgelijke werken zijn ook te vinden in de straten van ondermeer Dublin, L.A., Mexico City, Miami, Parijs, San Francisco, Stockholm en Tokyo.

Voordat Ben Eine betrokken raakte bij de commerciële graffiti scene was hij een zeer goede en bekende kunstenaar in de ondergrondse graffiti scene van Londen. Zijn ongewone stijl heeft hij gecreëerd om zich te onderscheiden van de gebruikelijke markeringen en graffiti teksten in de straten en kan nog steeds worden gevonden in sommige groezelige gebieden van Oost-Londen.

Geïnspireerd door het werk van de vermoorde modeontwerper Noki, is Ben Eine begonnen om meer commerciële mogelijkheden te verkennen in een atelier boven de Dragon Bar in Leonard Street. Eine produceerde een aantal op maat gemaakte kleding ontwerpen, met name een aantal “VANDALS” sweatshirts, en begon te zeefdrukken waarna hij als drukker voor cult zeefdrukbedrijf Pictures on Walls (POW) is gaan werken.

Eine produceerde veel hand gemaakte zeefdrukken voor kunstenaars vertegenwoordigd door POW waaronder Banksy, Jamie Hewlett, Mode2, Modern Toss en David Shrigley. Zijn natuurlijk talent voor kleurencombinaties betekende dat hij in staat was om de door de kunstenaars geleverde werk te verbeteren zoals ze behoorden te zijn. In 2008 is hij gestopt met drukken om een eigen solocarrière na te jagen.

In deze tijd leverde Ben Eine zijn bijdrage aan de sticker graffiti en was productief in Oost-Londen met zijn neon en zwarte EINE stickers.

Voor het eerst op de voorgrond in de “commerciële” graffiti scene kwam Ben Eine door zijn symbiotische samenwerking met London graffitikunstenaar Banksy; door middel van Eine, verkreeg Banksy toegang tot de underground scene en door Banksy, kreeg Eine toegang tot de commerciële wereld.

Internationale bekendheid verwierf Eine toen David Cameron één van zijn werken cadeau deed aan President Barack Obama op zijn eerste officiële staatsbezoek, hij zou, betwistbaar, echter meer bekend genieten door “Alphabet Street”, een serie muren en rolluiken die bij beschilderde in zijn kenmerkende kleuren en typografie in Middlesex Street, Londen en dat door “The Times” wordt omschreven als “een straat die internationaal wordt beschouwd als een levend kunstwerk met een directe link naar “Het Witte Huis”.