MEAR ONE, echte naam Kalen Ockerman, staat al bijna drie decennia aan de voorhoede van de graffiti en muurschilder cultuur in Los Angeles.

Hij is bekend van de Melrose graffitikunst beweging van de late jaren ’80 en wordt door velen beschouwd als LA’s meest productieve street artist.

Al vroeg in zijn carrière kreeg MEAR ONE erkenning door een brug te slaan tussen graffitikunst en beeldende kunst.

Hij was de eerste graffiti kunstenaar die heeft geëxposeerd in de beruchte 01 Gallery te Melrose, evenals 33 1/3 Gallery in Silverlake, waar Banksy later debuteerde met zijn eerste Noord-Amerikaanse tentoonstelling.

MEAR ONE ‘s werk maakte deel uit van de Art in the Streets 2011 tentoonstelling in het Los Angeles Museum of Contemporary Art (MOCA).

Verder staat hij het meest bekend om zijn indrukwekkende verhalen, oude mythologie en moderne politiek met als doel een geëvolueerde bewustzijn te inspireren. Deze interpretatie van de werkelijkheid wordt bereikt door een evenwichtige dialoog tussen realisme en het bovennatuurlijke.

MEAR ONE helpt ons de geest van onze tijd te bevatten – niet door aan de werkelijkheid te ontsnappen, maar juist door confrontatie.

0

Geef uw zoekopdracht