Collin van der Sluijs is een vermaarde schilder en illustrator uit Maastricht, waar hij woont en werkt.

Op elfjarige leeftijd begon Collin met het spuiten van graffiti en op twaalfjarige leeftijd is hij begonnen aan zijn schilderopleiding in Goes, waar hij de praktijk en theorie van (traditionele) schildertechnieken heeft geleerd.

In 1996 heeft Collin van der Sluijs zijn opleiding afgerond en is vervolgens begonnen aan een vierjarige grafische en schilderopleiding aan het SintLucas college in Boxtel.

Na afronding van zijn opleiding aan het SintLucas college in 2000, is Collin van der Sluijs begonnen met zijn studie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost in Breda, welke studie hij heeft afgerond met een bachelor titel op het gebied van illustratie in 2004.

Het werk van Collin van der Sluijs is zeer herkenbaar vanwege zijn buitengewone fantasierijke afbeeldingen van alledaagse verhalen die onze persoonlijke geneugten en worstelingen, alsmede de maatschappij in het algemeen, ter discussie stellen.

Collin’s bijzondere werk is gepubliceerd in diverse magazines en boeken, en wereldwijd in galeries geëxposeerd, o.a. in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Groot-Britannie, Spanje en de V.S.

De eerste solo show van Colling Van der Sluijs bij Vertical Gallery in Chicago was een groot succes omdat tijdens deze show in mei 2016 alle kunstwerken werden verkocht.

0

Geef uw zoekopdracht