Collin van der Sluijs is een vermaarde schilder en illustrator uit Maastricht, waar hij nog steeds woont en werkt.

Op elfjarige leeftijd begon Collin al met het spuiten van graffiti. Waarna hij op twaalfjarige leeftijd is begonnen aan zijn schilderopleiding in Goes. Hier leerde Collin de praktijk en theorie van (traditionele) schildertechnieken.

In 1996 begon Collin van der Sluijs aan een vierjarige grafische en schilderopleiding aan het SintLucas college in Boxtel.

Aansluitend is Collin van der Sluijs in 2000 begonnen met zijn studie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Deze studie heeft hij afgerond met een bachelor titel op het gebied van illustratie in 2004.

Collin’s werk is zeer herkenbaar vanwege zijn buitengewone fantasierijke afbeeldingen van alledaagse verhalen die onze persoonlijke geneugten en worstelingen, alsmede de maatschappij in het algemeen, ter discussie stellen.

Het bijzondere werk van Collin is gepubliceerd in diverse magazines en boeken. Verder heeft hij inmiddels wereldwijd in galeries geëxposeerd waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de V.S.

De eerste solo show van Collin Van der Sluijs bij Vertical Gallery in Chicago in mei 2016, was een groot succes aangezien tijdens deze show al zijn kunstwerken werden verkocht.