Amos Plaut (1940) studeerde kunst, design en interieurarchitectuur aan de Kunsthochschule Wiesbaden.

Van 1967 tot 1984 was hij werkzaam als interieurarchitect en ontwerper in Israël. Vervolgens is hij naar Duitsland geëmigreerd en is sindsdien freelance kunstenaar.

Sinds 1987 zijn de kunstwerken van Amos Plaut geëxposeerd in onder andere Bremen, Duisburg, Düsseldorf, Frankfurt, Wiesbaden, Mainz, Mülheim en Dallas (Texas, U.S.A.).

In zijn artistieke werk wil hij zich committeren aan een materiaal of techniek. “Ik ben op het vlak van de gebruikte technieken, een complete kunstenaar. Ik probeer elke nieuwe gebeurtenis of elke nieuwe staat in mijn leven met een nieuwe techniek uit te drukken. Allround kunst is een echo van mijn leven allround leven.”

Plaut’s werk omvat abstracte als figuratieve werken zoals tekeningen, aquarellen, olieverfschilderijen, terracotta, gips en bronzen sculpturen, alsmede werken in hout en kunststof of een combinatie hiervan. Duidelijk is echter Plaut’s filosofie van het leven, hij beschrijft het met een tekst van Dante, La Divina Comedia, Inferno, XXXIV, 94, 133-139.

Amos Plaut

Resultaat 1–24 van de 40 resultaten wordt getoond