Beeldend kunstenaar Schoony is geen onbekende in de wereld van het macabere. Hij heeft zijn eerste ervaring opgedaan bij de special effects afdeling van Hollywood met het perfectioneren van imitaties van het menselijk lichaam bebloed door oorlog en opengescheurd door explosies. Ondanks zijn uitgebreide kennis van het maken van afgietsels en modeleren gaat hij nu een stap verder in een meer verontrustende wereld, ontworpen om te verwarren en het uitdagen van de criticus en de cynicus.

Schoony heeft de overstap gemaakt van de filmwereld naar de kunstwereld door de verwezenlijking van ‘Boy Soldiers’. De glasvezel standbeelden van kindsoldaten maakten hun debuut in de 2009 editie van de expositie Mutate Britain getiteld ‘One Foot in de Grove’. Door zijn jarenlange ervaring in de filmindustrie heeft hij, met zijn verandering van carrière, zich als kunstenaar al een sterke positie weten te bemachtigen.De twee decennia die Schoony heeft gewerkt met special effects in de filmindustrie hebben duidelijk grote invloed op zijn werk en maakt zijn kunstwerken om die reden uniek.

Schoony werkt vanuit Elstree Film Studios waar hij werkruimte deelt met zijn broer Robin Schoonraad en vader, John Schoonraad van Lifecast Ltd. Schoony heeft tijdens zijn twintigjarige carrière in de filmindustrie ondermeer gewerkt aan ‘Superman’ en ‘Where the Wild Things Are’ in Australië, evenals ‘Clash of the Titans’ en ‘John Carter of Mars’, welke film in 2012 in première zal gaan Hij heeft mallen ofwel ‘Lifecasts’ gemaakt van onder andere Tom Hanks, Angelina Jolie, Kate Winslet en Colin Farrell.

In 2006 werkte hij aan Rambo met zijn vader en broer Robin, ook een prothese expert. Het zeven dagen per week maken van dode lichamen was een beproeving, maar belonend en resulteerde in enkele van zijn beste werken.