GonnyGlass, echte naam Gonny van Hulst, is een in Nederland geboren kunstenares die zichzelf beschrijft als een ‘Urban Glas and Inventive Mixed Media Artist’. GonnyGlass brengt traditionele glasindustrie technieken op een nieuw artistiek niveau. Met een fascinatie voor street art culture in de urban space context, heeft ze haar eigen vernieuwende stijl ontwikkeld.

GonnyGlass heeft heeft zich ruim 10 jaar geleden in Londen gevestigd, en laat zich inspireren door de willekeurige, absurde chaos en diversiteit van het stedelijk leven. Ze zoekt naar de schoonheid in het stedelijk verval, en heeft dat vertaald naar haar kunstwerken vervaardigd in verschillende materialen. Ze wekt vooral met glas, een materiaal dat op zich zeer representatief voor het stedelijke leven.

Geïnteresseerd door de experimentele mogelijkheden van de oven, gegoten glas en afdrukken op glas, combineert GonnyGlass deze oude en veelzijdig technieken, met een verscheidenheid aan verschillende processen en andere materialen, om dynamisch werk te creeëren dat tot nadenken aanzet.

Als opkomende kunstenares is Gonnyglass, na met lof te zijn afgestudeerd van de University for the Creative Arts, genomineerd en aangeprezen voor diverse onderscheidingen en prijzen. Ze exposeert haar werk zowel nationaal en internationaal in galeries, evenals grote kunstbeurzen en is nu aangesloten bij galeries in Londen en in Nederland.

“Net als het leven zelf, vind ik glas veeleisend. Als ik het tot het uiterste breng, kan glas zeer uitdagend zijn om mee te werken. Het is de strijd van de technische complexiteit, de tegenstrijdige kwaliteiten, en soms onvoorspelbaarheid van het materiaal dat me passioneert.” [ GonnyGlass ]