PichiAvo is een kunstenaars duo dat bestaat uit Juan Antonio (Pichi, geb. 1977) en Álvaro (Avo, geb. 1985), beide uit Valencia, Spanje.

Erkend voor hun vaardigheid in het creëren van verbindingen tussen schilderkunst en beeldhouwkunst in stedelijke omgevingen, hanteren ze een grondig innovatieve benadering in hun artistieke fusies. In hun werk is een evenwichtige combinatie van klassieke kunst en de meest hedendaagse stadskunst te herkennen. Vanaf het begin schuwde PichiAvo artistieke individualiteit niet en bundelde zij hun krachten om een absoluut uniek oeuvre te creëren met behulp van een conceptueel stedelijk idioom, zowel op straat als in de studio.

Over PichiAvo

Beide kunstenaars, opgeleid in Hedendaagse Kunst en Design, ontmoetten elkaar in de graffitikunstscene van Valencia en vormden in 2007 het duo PichiAvo. Vanaf dat moment werkten ze aan het ontwikkelen van gezamenlijke projecten en een niet-aflatende zoektocht naar een eigen stijl. Om dit te bereiken doorliepen ze verschillende stadia als schilders, aanvankelijk gericht op vaardigheid en techniek totdat ze het punt bereikten dat ze zich moesten uiten door middel van wat hen vandaag het meest definieert: graffiti en klassieke kunst.

De kunstenaars werken zowel op straat als in het atelier, in schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie, waarbij ze een breed en veelzijdig scala aan materiële en schilderkunstige benaderingen omarmen.

Creaties

In 2015 produceerde PichiAvo hun eerste grote muurschildering op het North West Walls Festival in België, op uitnodiging van collega-kunstenaar Arne Quinze. Dit werk lanceerde hun internationale carrière. Vanaf dat moment hebben ze projecten uitgevoerd op enkele van de meest toonaangevende locaties van de internationale street art scene, zoals Wynwood Walls (2015) en het Hard Rock Stadium (2016), beide in Miami, en de Houston Bowery Wall in New York (2017), waar het de eerste schilderinterventie van Europese kunstenaars was.

In 2019 creëerden ze een monumentaal sculptuur van 26 meter hoog voor het Fallas-festival in Valencia en hielden ze hun eerste grote expositiein een openbaar kunstcentrum.
Verder heeft PichiAvo in april 2019 samen met de bekende Portugese straat kunstenaar Vhils de op één na grootste muurschildering ter wereld in Porto, Portugal, gecreëerd.

PichiAvo’s carrière heeft op internationale schaal artistieke erkenning en populariteit gekregen, waardoor ze een van de meest prominente straatkunstenaars in de huidige street art scene zijn.