Lucas Price, voorheen werkend onder de naam Cyclops, is afkomstig uit de Bristol street art scene van de jaren ’80, hetzelfde broeinest van talenten waar ook Banksy uit komt.

Al jaren werkt bij ook samen met andere invloedrijke artiesten zoals Sweet toof en Rowdy. Verder was Lucas Price mede-oprichter van Before Chrome.

Tegenwoordig maakt hij fotorealistische schilderijen die de verbanden tussen objecten en taal onderzoeken. Zijn werk combineert beeld en typografie om te onderzoeken hoe taal en beeld als essentieel gespreksmiddel fungeren. Op basis van stilleventradities benadrukt Price alledaagse objecten zoals knoppen en brandblussers, en revitaliseert deze statische objecten met stimulerende tekst om kijkers te prikkelen om er actief mee bezig te zijn. Meerlagige werken zoals For Ferguson, With Love (2015) dagen ons begrip uit van gewone objecten en hoe woorden hun betekenis beïnvloeden.

Oorspronkelijk een autodidactische kunstenaar die deel uit maakte van de straatkunst scène, en tevens één van de leden was van de Burning Candy Crew, behaalde Price in 2013 een masterdiploma aan het Royal College of Art in Londen

Inmiddels worden zijn kunstwerken ook in de secondary market aangeboden waar zijn werk goed wordt ontvangen en met goede resultaten op veilingen bij gerenommeerde veilinghuizen zoals Bonhams en Phillips.