Shepard Fairey, de man achter OBEY GIANT. Wat in 1989 begon met een absurde sticker, is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde street art campagne, evenals een veelgeprezen vorm van beeldende kunst.

De OBEY GIANT campagne pikt signalen uit de populaire cultuur, commerciële marketing en politieke boodschappen op. De ideologie en de iconografie van Fairey’s werk richt op de zelf redbaarheid van diegenen die weigeren te worden gemanipuleerd door de algemene consensus. Met het scherp sarcasme neigend naar omgekeerde psychologie, trekt hij, gebruik makend van de gebiedende wijs “OBEY”, de aandacht van kijkers om tegenwicht te bieden aan de propagandisten die de wereld aan hun agenda willen aanpassen.

Fairey’s kunst bereikte een nieuw hoogtepunt in 2008 toen zijn ‘hope’ portret van Barack Obama het iconische beeld van de presidentiële campagne werd en hielp een ongekende politieke beweging te inspireren. Het originele beeld hangt nu in het Smithsonian Institution’s National Portrait Gallery in Washington D.C.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.