Voor zijn carrière als voltijd beeldend kunstenaar en zijn succesvolle commerciële doorbraak, studeerde Joe Black (geb: 1973) als beeldhouwer af. Momenteel is Joe uitsluitend gericht op zijn eigen herkenbare stijl en ziet hij zichzelf niet als kunstenaar, maar meer als een “image-maker”.

De combinatie van zijn liefde voor diverse materialen en zijn ambacht, vaardigheden, techniek en passie voor perfectie, zorgt ervoor dat ieder kunstwerk, vaak met behulp van duizenden kogellagers, plastic pinnen, Lego steentjes en andere objecten, nauwgezet wordt gecreëerd.

Joe Black geeft aan dat hij nagenoeg alles gebruikt dat maar klein genoeg is om zijn grote afbeeldingen mee op te bouwen en van sterke contrasten te voorzien. In aanvulling op de gebruikte materialen en gecreëerde contrasten, streeft Joe naar verdere versterking van zijn beelden door het gebruikte voorwerp te koppelen aan het iconische beeld dat hij creëert. Het beste voorbeeld hiervan is het gebruik van plastic speelgoedsoldaatjes in zijn werk getiteld “Made in China” (2011), welk werk is gebaseerd op een iconische foto van een kindsoldaat geschoten door Robert Capa.

Sinds Joe Black zich volledig op zijn kunstenaarschap heeft gestort, heeft hij de kunstwereld bestormd en verbaasd met zijn krachtige mix van beeldselectie en vakmanschap. Joe loopt voorop in de huidige Pop Art beweging en in navolging van de bekende pop artists van eerdere generaties, streeft hij ook absolute perfectie na. In zijn werken toont hij vaardigheden die vaak buiten het begrip van hetgeen mogelijk is vallen.

In het algemeen komt een werk van Joe Black het best tot zijn recht wanneer het op een afstand van 50 meter wordt bekeken.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.